От София "Ей И Ес" вече обслужва бизнеса си от Европа през Близкия Изток до Азия

От София "Ей И Ес" вече обслужва бизнеса си от Европа през Близкия Изток до Азия

Световната енергийна компания "Ей И Ес" вече обслужва от България бизнеса си от Европа през Близкия Изток до Азия. В сряда корпорацията откри разширения си Център за споделени услуги "Евразия" в София, който започва работа през 2013 г., за да подпомага компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 г. към центъра са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации, а днес вече работи за бизнесите на компанията в широк географски регион.

Така от София се координират различни дейности на енергийната група в Ирландия и Великобритания, през Холандия и Йордания до Индия, Филипините и Виетнам.

От няколко години "Ей И Ес" изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси. София е избрана заради отличните си кадри, големите си възможности и стратегическото си местоположение, тъй като е в средата на обслужваните държави и покрива широк диапазон от часови пояси, посочи Оливие Маркет, президент на "Ей и Ес България". В центъра са инвестирани 1 млн. евро, засега не се планира той да поеме и външни услуги, каза още той.

Докато в началото в центъра са работили 10-15 души, днес в него са заети над сто висококвалифицирани млади специалисти, допълни Иван Цанков, изпълнителен директор на "Ей И Ес България". По думите му центърът не само задържа в България образованите кадри, но и подобрява реномето на България в инвестиционните среди.

"С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, България се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на "Ей И Ес". Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, коментира още Оливие Маркет,

В прерязването на лентата на разширения център за споделени услуги се включи и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която акцентира върху дългогодишното сътрудничество и конструктивния диалог с американската компания. У нас "Ей И Ес" инвестира общо над 3.2 млрд. лв. за построяването на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" на мястото на ТЕЦ "Марица Изток 1", на съоръжение за депониране на отпадъци край въглищната централа, както и на най-големия вятърен парк "Свети Никола" край Каварна.

"Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, посочи Петкова. По думите ѝ "наличието на такъв инвеститор в България говори за стабилността и сигурността на бизнес средата у нас".

Споделяне

Още от Бизнес