От януари до юни БСП ще номинира кандидатите си за местните и президентските избори

До края на годината общинските партийни съвети на БСП трябва да изберат начина, по който ще номинират кандидатите си за местните избори - чрез конфереция или чрез преки вътрешнопартийни избори. Това съобщи секретарят на БСП Катя Николова, цитирана от БТА, след като Националният съвет на партията прие основните цели и задачи за предстоящите избори през 2011 г. Тя посочи, че през декември НС на БСП ще утвърди в коя община как ще бъдат издигани кандидатите на левицата.

Предвижда се от януари до юни догодина да бъдат номинирани кандидатите на БСП за местните и президентските избори. Катя Николова посочи, че в приетия документ няма член, който да отменя вече оповестената номинация на Георги Кадиев за кандидат за кмет на София.

БСП си поставя като основна цел спечелване на президентските и местните избори, а като задачи - мобилизиране и консолидиране на партията и приемане на политики за привличане на младите хора.

Катя Николова обясни, че ще се търси широка коалиция, като се дава възможност да се правят коалиции по места, които да доведат до успех. Основният опонент на левицата е ГЕРБ, а партньори са партии и движения, които подкрепят лявата идея или платформите на кандидатите на БСП. Не бихме се коалирали с крайно националистки партии, уточни Николова.

Всички цели и задачи се свързани с това да спрем похода на ГЕРБ към властта и да превърнем предстоящите избори в своеобразен референдум за управлението на ГЕРБ, заяви още Николова. Тя посочи, че документът с целите и задачите на БСП за следващите избори ще бъде обсъждан на заседанието на конгреса на партията на 16 октомври.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?