Отбелязваме "15 години в НАТО" с документален филм, лекции и изложба

Отбелязваме "15 години в НАТО" с документален филм, лекции и изложба

С документален филм, публични лекции и фотографска изложба на моста до НДК в София ще бъде отбелязана 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор.

Това са част от събитията, включени в Националния план от инициативи по повод двете годишнини през 2019 г., които Министерският съвет прие днес.

Документалният филм с работно заглавие "15 години България в НАТО" ще проследява процеса от началото на подготовката за членството на страната ни в Алианса до настоящите ѝ ангажименти като част от НАТО.

В националния план е включен също български арт проект в Главната квартира на НАТО, символизиращ евроатлантическия път на България и присъединяването на страната към Алианса. Ще бъде организиран концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

Планира се също София да бъде домакин и на международна конференция на високо ниво, посветена на годишнината, постиженията на България като член на НАТО и на бъдещето на Алианса.

Споделяне

Още от България