Отчаяна жена с дете на ръце заплаши със самоубийство

Отчаяна жена с дете на ръце заплаши със самоубийство

Отчаяна от мизерията 36-годишна майка на три деца заплаши, че ще се самоубие с най-малкото си дете в ръце, скачайки от 3-я етаж на дома си в Благоевград.

Драмата се е разиграла тази нощ около 2 часа в жк.“Струмско“ в Благоевград. Веднага след подаването на сигнала на мястото през блок 26 е пристигнала полиция, пожарна и линейка.

Майката на три деца се качила на стол на терасата в дома си. Тя държала в ръцете си най-малкото дете - 3-годишно момченце и започнала да крещи, че ще скочи, защото вече не издържа и не може да се грижи за децата си.

Другите деца на жената – момче и момичеживеели с бащата на село с надеждата да изкарат някой лев.

След продължителни разговори с полицаи и медици жената е разубедена. Настанена е за лечение в отделението по психиатрия на болницата в Благоевград.

"Отчаяна съм, не мога да се грижа за децата си, сготвила съм останалия ми половин пакет макарони, с тях не мога да нахраня и трите, избирам кой да яде и кой не. Не мога повече, мъжът ми е безработен, гледа си само цигарите и ракията, никаква помощ отникъде. Кажете ми какво да правя, може ли така да се живее", нареждала докараната до пълно отчаяние майка.

"Народът е докаран до пълна мизерия и отчаяние, не могат да посрещнат елементарните си нужди. Снощи посещавахме адрес в Благоевград, мъж има нужда от операция на гърлото, но не може да се оперира, тъй като трябва да внесе 600 лева за неплатени здравни осигуровки. Апартаментът им е без осветление заради неплатени сметки, живеят на свещи в 21 век. Мизерията в държавата е неописуема, а надежда никаква, затова млади хора се самоубиват и палят", коментираха медици от спешния център в Благоевград.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?