Отчети за финансирани от бюджета екопроекти видяха бял свят

След три години мълчание, в петък на сайта на Министерството на околната среда и водите бяха публикувани отчетите за 2006, 2007 и 2008 г. на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), за което стана ясно, че е финансирало ненужни екопроекти на общини на ДПС и за 2009 г. сключило договори със 150 млн. лв. повече от това, което му позволява бюджетът.

Въпреки законовото изискване отчетите за дейността на ПУДООС да са публични, предишното ръководство на МОСВ не ги е публикувало. Сега по нареждане на министър Нона Караджова те са обществено достояние.

Друга нейна заповед пък иска намаляване с 12 пъти на разходите за представителни цели и посрещане на гости в системата на министерството. Установено било, че досегашните лимити за един месец са напълно достатъчни за година.

Съкращаването се отнася за всички структури в системата на МОСВ – министър, ръководен екип, централно управление, регионални структури, и влиза в сила със задна дата от 1 август 2009 г., съобщиха още от МОСВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България