Отглеждат канабис с климатик в софийски апартамент

Модерна оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в столично жилище. В апартамент на ул. "Розова долина", даден под наем преди няколко месеца, полицаи са открили в нощта срещу сряда десетки саксии с канабис и вече изрязана зелена тревна маса за сушене. Оказало се, че дрогата се отглежда с модерна инсталация с климатици и уреди за поддържане на подходяща температура и влажност.

Само в една от стаите на тристайния апартамент са открити над 70 саксии в "работен режим", а до тях куп изрязани листа от канабиса.

По-късно в жилището пристигнали и наемателите Богдан Н. /30 г./ и Таня Д. (30 г.). Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, съобщи МВР. По случая е образувано следствено дело.

Иззетият от жилището канабис е над 25 килограма. "Производителите" получавали семената от чужбина.

Полицейската проверка попречила първата "реколта" от дрогата да не бъде изкарана за продан. Експерти, цитирани от пресцентъра на МВР, уточняват, че на международния пазар 1 кг от същия наркотик се продава за 1 400 евро.

Полицаите са стигнали до лабораторията след сигнал от граждани в Четвърто РПУ за необичайна миризма на ул. "Розова долина". На адреса веднага пристигнали дежурен автопатрул и полицаи от районното управление, а малко по-късно и служители на НСБОП.

Споделяне

Още от България