Отговорник за големите данъкоплатци стана зам.-шеф на приходната агенция

Досегашният директор на териториалната дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" Галя Димитрова е назначена за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от пресцентъра на ведомството в петък. Димитрова поема бизнес процесите и оперативните дейности в агенцията, които означава, че пряко ще отговаря за основните функции на НАП – контрол, събиране, обслужване, ревизии при особени случаи и др.

Овакантеният от Димитрова пост се поема от Койка Янева, която е дългогодишен служител на приходната агенция и е била неин директор от 2006 г. до 2009 г.

Досегашният и.д. директор на териториалната структура на НАП в София Илиана Христова е назначена вече за постоянно на поста. Христова е в системата на данъчната администрация от 1995 г., като е започнала своята кариера като данъчен инспектор в данъчно подразделение в столицата. През годините последователно е била главен данъчен инспектор, главен инспектор по приходите, началник отдел "Координация“ в дирекция "Контрол“ на столичната НАП. Преди назначаването си за директор на софийската дирекция на НАП Илиана Христова беше директор на дирекция "Контрол“ в структурата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес