Отказалият се от показанията си срещу Кузов сам подписал протокола за разпознаване

Отказалият се от показанията си срещу Кузов сам подписал протокола за разпознаване

Главният свидетел по делото срещу народният представител Владимир Кузов - 18-годишният Николай Кирилов, който в миналото заседание се отрече от показанията си , дадени в досъдебното производство, се е подписал лично под протокола за разпознаване, сочи приета от съда в петък графологична експертиза.

Освен, че се отрече от показанията си, свидетелят обяви и че не е подписвал протокола.

Независимият депутат (преди това народен представител от “Атака”) отговаря пред правосъдието за извършване на хомосексуални действия с Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г. Към този момент момчето е 13-годишно, а в обвинителния акт е записано, че не е бил в полова зрялост и въпреки, че сексуалните действия не били насилствени, те са могли да причинят увреждания.

Комплексната социологично-психологична, психиатрична и сексологична експертиза на Кузов, назначена в миналото съдебно заседание, все още не е готова. Очаква се тя да бъде представена през май, когато ще има ново заседание по делото.

Стефан Младенов, един от свидетелите в процеса, каза преди да влезе в съдебната зала, че е виждал Владимир Кузов в района на гара "Подуене".“Сваляше момчета, предлагаше им секс за пари, те се съгласяваха за по два лева и повече, но аз не съм бил от тях”, заяви момчето и добави, че има приятели, които са му разказвали това.  

Заседанието срещу депутата са води при закрити врата.

В петък магистратите отказаха да променят мярката да неотклонение на Кузов, която е 1000 лв. гаранция, в по-лека.

Споделяне

Още от България