"Отклонилият" се затворник е заловен в слънчогледова нива край Летница

Беглецът опитал да вземе възрастна жена за заложник

"Отклонилият" се затворник е заловен в слънчогледова нива край Летница

Избягалият затворник Борис Иванов е бил открит и арестуван в района на гарата в Летница в събота.Полицаите го намерили в слънчогледова нива, съобщи бТВ.

По информация на националното радио Иванов се е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан.

В издирването на мъжа участваха екипи на жандармерията, полицията и Специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията започна след показания от страна на човек, живеещ в района, че е видял избягалия затворник да се придвижва по жп релсите.

Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започна още снощи след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е забелязан и в самото Александрово и в село Дойренци. Сигналът е подала жителка на село Александрово.

Рецидивистът изчезна преди три дни от външен обект, на който трябваше да работи. Той излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби в Ловешкия затвор, като това не е първото му бягство. Беше назначена проверка как е било взето решението да бъде преместен в общежитие, а след това - и пуснат да работи. Според ресорният заместник правосъден министър Николай Проданов рецидивистът обаче "просто се е отклонил".

"Пустинни котки” през цялата нощ претърсваха труднодостъпни места около селата Йоглав и Александрово - на между 15 и 25 км от мястото на залавяне.

Район в периметър от 10 км остана отцепен. Полицейските постове бяха разположени през няколко метра.

Рано тази сутрин в Ловеч пристигна още подкрепление – около 150 души жандармерия от Плевен и София.

Междувременно при провеждане на специализирана акция за издирване на избягалия затворник в Сливен, полицията откри ненадейно и арестува друг мъж, обявен за издирване, съобщи бТВ.

Той е бил задържан в една от игралните зали в ранните часове на деня. При проверка на личните му документи става ясно, че е обявен за издирване.

Споделяне

Още по темата

Още от България