Откраднатите винетки за 60 000 лв. в Хасково са анулирани

Откраднатите винетки за 60 000 лв. в Хасково са анулирани

Откраднатите винетки от областното пътно управление в Хасково са анулирани. Така ако някой си купи от тези стикери нелегално на по-ниска цена рискува да бъде глобен, предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Метален шкаф с винетни стикери на стойност 60 000 лв. беше откраднат през почивните дни от касово помещение на областното пътно управление в Хасково.

Стикерите са предимно от категориите К 1 и К 2 – за тежкотоварни превозни средства и автобуси.

Пътната агенция е предала на Главна дирекция "Национална полиция", Главна дирекция "Гранична полиция" и на Агенция "Митници" списък с идентификационните номера на откраднатите винетки.

Сигналът за кражбата на винетките е бил подаден на полицията на 1 март в 8.47 часа от диспечер на частна охранителна фирма. Пристигналата на място оперативна група е установила, че след срязване на метална решетка на прозорец и последвал натиск върху него с твърд предмет е проникнато в помещение на първия етаж на сградата на областното пътно управление в Хасково. Задигнат е целия метален шкаф със стикерите, като освен тях в касата е имало и 800 лв.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Пътната агенция препоръчва на шофьорите да закупуват винетки единствено от официалната дистрибуторска мрежа – 3300 разпространителски пункта. Това са бензиностанциите, "Български пощи", големите търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и други.

Всяка покупка на винетен стикер от нерегламентиран търговец и на цена различна от определената е предпоставка, че шофьорът купува неистинска или открадната винетка и подлежи на наказателна отговорност, предупреждават от пътната агенция.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?