Откриха изчезналата във Великобритания българка

Българката, която изчезна във Великобритания преди 12 дни, е била открита жива и здрава, съобщи британската полиция.

Ана Симеонова е била отведена в полицейски участък в събота вечер от гражданин, който видял постер, призоваващ за информация за момичето.

Симеонова, която е на 15 години, пристигнала във Великобритания от Полша преди пет седмици. Близките ѝ били разтревожени, тъй като българката не можела нито да говори, нито да чете на английски.

Британската полиция благодари на гражданите за съдействието и разбирането по време на издирването на момичето.

"Ние оценяваме високо разбирането на обществото, докато провеждахме сериозно разследване в и около града както през деня, така и през нощта", заяви инспектор Саймън Престън.

"Разбираме, че пътните ни проверки, чукането по вратите на хората и посещенията в местни магазини може да са създали известно неудобство, но основният ни приоритет беше да опитаме да открием Ана жива и здрава възможно най-скоро. Сега ще отделим известно време да разговаряме с нея, за да установим какво се е случило в последните десет дни", допълни той, цитиран от БГНЕС.

Симеонова изчезна безследно във Великобритания на 25 март. За последно тя била видяна в град Лестър в Централна Англия в района на Лий съркъл. В хода на разследването бяха арестувани седем мъже. Петима от тях бяха пуснати под гаранция.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят