Откриха изгорял джипа, използван за инкасо грабежа в Перник

"ВИП-Секюрити" обяви 200 хил. лв. награда за информация за нападението

Снимка: бТВ

Джипът, използван про грабежа на инкасов автомобил в Перник в петък е открит изгорял, съобщи БНР. Возилото е намерено в кв. "Църква", близо до магистрала "Струма". Все още не е ясно чия собственост е колата. Знае се, че е изпозлвана от нападателите за бягство.

По-рано охранителната фирма "ВИП-Секюрити" обяви 200 хил. лв. награда за информация за нападението. По неофициална информация при грабежа са откраднати около 1 млн. лв. Засега нито от МВР, нито от прокуратурата са потвърдили размера на сумата. По случая започна разследване.

Достоверна информация

От охранителната фирма заявяват, че са готови да платят 200 хил. лв. награда за всеки, който може да даде достоверна информация за грабежа.

"Всеки, който има информация, може да се свърже с нас през нашата фейсбук-страница или по друг начин", пише в позицията им, цитирана от бТВ.

Нападението в петък е извършено от четирима въоръжени нападатели. Атакуваните служители на фирмата са били двама с инкасов автомобил. Един от тях е пострадал и закаран в болница. Стрелба не е имало, твърдят от МВР.

Обирът е станал пред сграда, където има офиси на ЧЕЗ и "Изипей". В центъра на града има над 60 камери, но те не се поддържат от общината, обясни пред бТВ зам.-кметът Стефан Кръстев.

"Този инцидент няма как да е случаен. Това е внимателно планирано и не може да се отнесе към битовата престъпност и общите нива на престъпност в Перник", заяви той.

Вътрешен човек

Още в петък се появиха подозрения, че нападателите са имали вътрешна информация за движението на инаксовия автомобил и за това колко пари има в него. Проверката на "ВИП-Секюрити" сочи, че охранителите не са били част от заговора.

"След проверка на звеното ни за вътрешна сигурност имаме основание да смятаме, че инкасо екипът няма отношение и е жертва на нападение на организирана престъпна група", пише в позицията на фирмата.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?