Откриха тялото на бившия зам.-генерален секретар на НАТО Филип Мерил

Откриха тялото на бившия зам.-генерален секретар на НАТО Филип Мерил
Полицията откри тялото на бившия заместник на генералния секретар на НАТО Филип Мерил, който изчезна безследно по време на разходка с яхта на 10 юни 2006 г., съобщи във вторник АП.

Представители на полицията в щата Мериленд съобщиха в понеделник, че тялото на 72-годишния Мерил е било намерено при операция по издирване в Чесапийкския залив и разпознато от роднините на загиналия. Не се уточнява обаче кога точно е било намерено тялото.

Представители на полицията отбелязаха, че обстоятелствата около смъртта на Мерил до момента са неясни. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която трябва да изясни причината за смъртта на бившия заместник на генералния секретар на НАТО. До излизане на резултатите от експертизата, които се очакват в сряда, полицията отказва да огласи предварителните версии за случилото се.

Филип Мерил заемаше поста зам.-генерален секретар на НАТО в щаб-квартирата в Брюксел през периода 1990-1992 г. Преди това той почти 10 години е работил като съветник към Министерството на отбраната на САЩ. Мерил е заемал и различни постове в Държавния департамент и администрацията на Белия дом.

След напускането на държавната служба той оглави издателската група Capital-Gazette Communications. Мерил е работил в банковия сектор и активно се е занимавал с благотворителност и меценатство.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?