Открит е оръжеен склад, използван при атентата в Дамаск

Сирийската полиция откри склад с оръжие, използван от терористите извършили снощния атентат в дипломатическия квартал на сирийската столица Дамаск, при който загинаха най-малко четирима души.

Полицаите са открили скривалището в село, намиращо се на 25 км южно от Дамаск. Намерени са оръжия и взривни материали.

Според сирийското вътрешно министерство двама от убитите са от група въоръжени мъже, които изскочили от кола и започнали да обстрелват с гранати сграда, използвана преди от агенции на ООН.

Според ООН никой от нейните служители не е бил в сградата, която е на главна улица недалеч от иранското и канадското посолства, както и от резиденцията на британския посланик.

Според държавната осведомителна агенция при престрелка между нападателите и силите за сигурност били убити един полицай и една минувачка.

Американското посолство в Дамаск ще бъде затворено, ситуацията ще бъде преценявана ден за ден преди повторното отваряне на мисията.

Мерките за сигурност в Дамаск са засилени. Особено внимание се отделя на района в близост до американското посолство.

Нападението от вторник, което властите определят като терористично, е първо по рода си от 1981 г., когато сирийската столица стана обект на серия атентати извършени от организацията Мюсюлмански братя.

В началото на седмицата съседна Йордания обяви, че е предотвратила химическо нападение подготвяно от терористичната мрежа Ал Каида. Според Аман броят на жертвите е могъл да достигне 80 000.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?