Открита е бомба на железопътна линия в Испания

Испанската полиция е открила бомба на линията на високоскоростния влак Мадрид-Севиля, недалеч от град Толедо, съобщи в петък испанският министър на вътрешните работи Анхел Асебес, предадоха световните агенции. Откритото взривно устройство е било с 10-12 килограма динамит.

Движението по линията било спряно, докато сапьори обезвредят устройството. Бомбата била поставена в чанта и свързана с детонатор чрез 136-метров кабел.

Подозрителният пакет бил забелязан под релсата на 61-вия километър на ж.п. линията от служител на държавните железници, който веднага уведомил гражданската гвардия.

Агенциите съобщават, че железопътният трафик на пътници в Испания тези дни е много натоварен преди предстоящите Великденски празници.

Инцидентът става три седмици след най- кървавия бомбен атентат в страната от 11 март, когато при експлозии в четири пътнически влака в Мадрид загинаха 191 човека и над 1 800 бяха ранени.

В четвъртък полицията съобщи, че е идентифицирала ислямистката група, извършила атентатите и издаде международни заповеди за арест на шест души - един тунизиец и петима мароканци.

Вътрешният министър не можа да каже има ли заподозряна група за поставянето на бомбата, открита на линията Мадрид - Севиля и посочи, че в момента случаят се разследва.

Споделяне

Още от Свят