Откритата човешка глава не е на Иван Може

Противно на очакванията, намерената край сливнишкото село Труден човешка глава не е на изчезналия през февруари хърватски гражданин Иван Може. Това сочат резултатите от ДНК-експертизата, според адвоката на хърватина Николай Беров.

В понеделник от МВР нито потвърдиха, нито отрекоха изнесената от защитника информация. Остават отворени въпросите жив ли е Иван Може и на кого е откритата глава.

Иван Може, който бе спряган като участник в т.нар. хърватска група за мокри поръчки, по-късно оправдан от две съдебни инстанции за убийствата на Асен Петров-Шаки и полицая Кирил Живков, изчезна от дискотека в град Сливница на 23 срещу 24 февруари. В ареста по обвинение за отвличане са Йосиф Йосифов – Йоско и двама негови съратници. Те направиха самопризнания, че са пребили хърватина и след това са го изхвърлили близо до жп-линията София - Драгоман.

Обгорялата човешка глава бе открита преди седмица близо село Туден, като първоначално се предполагаше, че е на Може. В деня на намирането ѝ, който съвпадна с разглеждането на мярката за неотклонение на Йоско и компания от апелативния съд, шефът на полицията Валентин Петров обяви, че има нови насоки в разследването по случая с изчезналия хърватин.

Веднага след мистериозното изчезване на Може се тиражира версията, упорито подържана пред медиите и от адвоката му, че той вече не е между живите. От защитата на Йоско обаче настояваха пред съда, че задължително трябва да се провери версията за извеждането на хърватина зад граница.

Споделяне

Още по темата

Още от България