Откритата човешка глава не е на Иван Може

Противно на очакванията, намерената край сливнишкото село Труден човешка глава не е на изчезналия през февруари хърватски гражданин Иван Може. Това сочат резултатите от ДНК-експертизата, според адвоката на хърватина Николай Беров.

В понеделник от МВР нито потвърдиха, нито отрекоха изнесената от защитника информация. Остават отворени въпросите жив ли е Иван Може и на кого е откритата глава.

Иван Може, който бе спряган като участник в т.нар. хърватска група за мокри поръчки, по-късно оправдан от две съдебни инстанции за убийствата на Асен Петров-Шаки и полицая Кирил Живков, изчезна от дискотека в град Сливница на 23 срещу 24 февруари. В ареста по обвинение за отвличане са Йосиф Йосифов – Йоско и двама негови съратници. Те направиха самопризнания, че са пребили хърватина и след това са го изхвърлили близо до жп-линията София - Драгоман.

Обгорялата човешка глава бе открита преди седмица близо село Туден, като първоначално се предполагаше, че е на Може. В деня на намирането ѝ, който съвпадна с разглеждането на мярката за неотклонение на Йоско и компания от апелативния съд, шефът на полицията Валентин Петров обяви, че има нови насоки в разследването по случая с изчезналия хърватин.

Веднага след мистериозното изчезване на Може се тиражира версията, упорито подържана пред медиите и от адвоката му, че той вече не е между живите. От защитата на Йоско обаче настояваха пред съда, че задължително трябва да се провери версията за извеждането на хърватина зад граница.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?