Открити са 41 тела на пътници от разбилия се в Атлантика самолет

Бразилски и френски екипи са извадили общо 41 тела на пътници от разбилия се в Атлантика френски самолет Ербъс с 228 души, съобщи Франс прес в сряда.

Във вторник 16 тела бяха откарани на остров Фернанду ди Нороня за предварително идентифициране, след което ще бъдат прехвърлени в град Ресифи, на североизточния бряг на Бразилия. Там с идентифицирането им ще се заемат експерти от федералната полиция.

Мащабната международна операция по издирването на останките от него в Атлантическия океан продължава. Интерпол също се включи в нея като ще помага за по-бързото идентифициране на жертвите.

Междувременно в сряда подводницата "Изумруд" на френските военноморски сили започна издирването на черните кутии на изчезналия над Атлантическия океан самолет. Подводницата започва да патрулира в първата зона на издирване, която е с площ 20 на 20 морски мили.

Зоната трябва да бъде проверена в рамките на един ден. Подводницата всеки ден ще променя зината на търсене. Продължителността на мисията не е фиксирана.

Самолетът на френската авиокомпания Ер Франс с 228 – души на борда изчезна преди повече от седмица от радарите при полет Рио де Жанейро - Париж.

Споделяне

Още от Свят