Открити са директни полети София-Дубай три пъти седмично

Нискотарифната компания "Уиз Еър" (Wizz Air ) открива директни полети от София до Дубай, които ще се извършват три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота, от Терминал 1 на летище София. Новата дестинация за първи път свързва удобно столицата ни през летище "Дубай Уърлд Сентръл" (Dubai World Central), с градове в Близкия изток, съобщиха от пресслужбата на столичния аеропорт.

Това е поредното признание както за потенциала на българския пазар, така и за дейността на аерогара София, коментира изпълнителният ѝ директор Христо Щерионов Чрез модерна инфраструктура, съвременни технологични решения и привлекателна ценова политика Летище "София" стимулира бизнеса и туризма и прави столицата ни достъпна за повече световни градове, допълни той.

В момента на столичния аеропорт оперират 19 авиокомпании по 44 дестинации. През 2014 г., в условията на нарастваща конкуренция от страна на международните летища в района на Балканския полуостров, софийското летище ще предложи на пътниците нови честоти по търсените дестинации - Лондон, Брюксел, Париж, както и нова директна линия до Малмьо (Швеция), се посочва в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес