Открито е тялото на изчезналия край Белмекен младеж

Открито е тялото на изчезналия край Белмекен младеж

Открит е мъртъв изчезналият край Белмекен 21-годишен мъж, който четири дни се издирваше безуспешно от спасители и доброволци. Тялото на младежа от велинградското село Света Петка е било открито от берачи на ягоди във вторник преди обед в района на местността Яденица, съобщиха от пресцентъра на МВР-Пазарджик.

Мястото, където е открито тялото, е само на 500 метра от района на местността Балабаница, където в събота изчезна младежът, отишъл да бере горски плодове с родителите си. Още същата вечер местни жители, пожарникари и служители на полицейското управление се включиха в издирването.

На следващия ден към тях се присъединиха спасители от Планинската спасителна служба с екипи от Боровец, Банско и Разлог, водач и следово куче от пазарджишката полиция, полицаи от Велинград. горски работници, лесничеи и ловци и местно население.

След постъпилия сигнал за открит труп на млад мъж, издирващите екипи се насочили към местността и установили, че това е издирваният Мехмед Али. По тялото не са открити следи от насилие. Единствената рана е върху главата му, поради което се смята, че вероятно Мехмед се е подхлъзнал и е паднал смъртоносно на трудно достъпното място. Точната причина за смъртта ще стане ясна след аутопсията.

По случая е образувано полицейско производство.

Споделяне

Още по темата

Още от България