Открива се финалната отсечка от магистрала "Марица"

Открива се финалната отсечка от магистрала "Марица"

В четвъртък се открива и последната отсечка от магистрала "Марица", с което страната ни се сдобива с трета напълно завършена магистрала след "Тракия" и Люлин", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В рязането на лентата на участъка Оризово-Димитровград ще участват президентът Росен Плевнелиев, транспортният и регионалният министри Ивайло Московски и Лиляна Павлова и шефът на АПИ Лазар Лазаров. Засега не се съобщава дали ще присъства и премиерът Бойко Борисов.

С построяването на 31.4-километровата отсечка завършва цялостното изграждане на автомагистралата – от връзката ѝ с "Тракия" до гранично контролно-пропускателния пункт "Капитан Андреево“. Строежът на отсечката струва 160 млн. лв. и се съфинансира от оперативната програма Транспорт" (2007-2013).

Автомагистрала "Марица" е част от Трансевропейския транспортен коридор IV и от трансевропейската автомагистрала "Север-Юг".

Изпълнител на строежа е кооперативното дружество "Кооператива Муратори&Чементисти - Чи. Ем. Чи. ди Равенна“. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД "Т7/СНИК" срещу 678 600 лв. с ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес