Отлъченият от ГЕРБ Емил Димитров: Цветанов ни е казвал, че ни подслушва

Емил Димитров

Бившият депутат от ГЕРБ, който бе изхвърлен от партията в навечерието на предизборната кампания, потвърди думите на Мирослав Найденов, че масовото подслушване, организирано от Цветан Цветанов, "не е новина, това е публична тайна".

Пред в. "Преса" той казва, че бившият вътрешен министър дори не е криел, че хората от ГЕРБ се подслушват.

"Аз си го знаех през цялото време. Цветан Цветанов ни го е казвал на сбирки на актива на ГЕРБ по районите. Че ще ни организира нещо такова", каза Димитров на въпрос дали смята, че е бил подслушван.

За Борисов, с когото се знаеше, че са добри приятели от години, Емил Димитров казва: "Аз съм му казал много отдавна, че се опитва да преплува Ламанша с воденичен камък на шията - Цветан Цветанов и Искра Фидосова", посочва той.

Емил Димитров е разследван за купуване на гласове след като стана известно, че е застанал зад едно от движенията на протестиращите студенти, на което бившият футболист Христо Стоичков "даде името си". Когато гръмна скандалът, че на семинар с "протестиращи" в негово заведение е било обсъждано как се купуват гласове, Димитров бе "отлюспен" от ГЕРБ. Последва изявлението му, че е изтеглил семейството си в чужбина, защото се страхува за сигурността му, и че се е "подсигурил" с материали, депозирани пред нотариус в чужбина, ако някой посегне на живота му.

От същото време са и откровенията му, че "лошите" в ГЕРБ са цветанов и бившата шефка на правната комисия в предишния парламент Искра Фидосова. Той не за първи път казва, че за себе си е сигурен, че е бил следен и подслушван.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?