Отлага се сделката за НУРТС, ще правят още анализи

Отлага се сделката за НУРТС, ще правят още анализи

Сделката за продажбата на Национално управление “Радио и телевизионни станции” (НУРТС) между собственика БГК и австрийската Oesterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) се отлага, съобщиха от телекома в четвъртък.

Заради забавеното разглеждане на сделката, БТК е решила да оттегли документите за продажбата на НУРТС от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Необходимо е двете компании да направят допълнителни анализи на бизнес средата и последващо изясняване на детайлите по сделката, заявиха от БТК

В съобщението на компанията се посочва, че правилността на решението им се потвърждава и от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която също удължи срока за разглеждане на сделката между БТК и ORS до 4 месеца.

На 3 декември 2008 г. двете компании подписаха споразумение за покупко-продажба на НУРТС и месец по-късно внесоха нужната документация в КРС и КЗК за получаване на необходимите регулаторни разрешения за прехвърляне на оторизациите за ползване на радиочестоти.

Въпреки оттеглянето на документите от съобщителния регулатор БТК и ORS продължават работа по успешното финализиране на сделката, тъй като е в интерес на цялото общество радиоразпръскването да се осъществява от стратегически инвеститор с международен опит и ноу-хау, какъвто е ORS

Австрийската компания е специализиран стратегически инвеститор в областта на радио и телевизионните системи. Като водещ доставчик на технологии за аналогово и цифрово разпръскване, компанията оперира в съгласие с европейските практики в сектора.

ORS беше избранa за партньор на БТК след международен конкурс,припомнятот телекома.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес