Отломки от формацията на Бареков правят нова партия

Отломки от формацията на Бареков правят нова партия

Трима бивши членове на "България без цензура" обявиха създаването на новата политическо движение "Бъдеще и развитие за България". Това са депутатите Светлин Танчев, Борислав Иглев и Георги Ковачев, които сега са част от парламентарната група на Български демократичен център.

Тримата влязоха в парламента с листите на "България без цензура" на Николай Бареков. В началото на годината те напуснаха формацията на своя лидер, но останаха в БДЦ.

В кулоарите на парламента Светлин Танчев обясни, че основава своя партия заради лошия си опит в партиите на други хора. Танчев бе два мандата депутат и от ГЕРБ. Той коментира, че личният му опит го е убедил как другите партии само се сменят имената, а хората и водените от тях политики остават същите.

Танчев обясни, че за него понятия като ляво и дясно нямат голямо значение, защото отдавна левите правят десни реформи и обратното. "Не ни интересува ляво и дясно, ще подкрепяме и ще предлагаме полезни политики", заяви той, но не уточни как точно разбира полезните политики.

Светлин Танчев казва, че новото движение ще се специализира в икономическата сфера и създаването на нови работни места, защото това са най-големите проблеми в България. Тримата депутатите няма да напускат БДЦ. "Целта на новото движение е да прерасне в партия", каза Танчев. Формацията ще участва "под някаква форма" в местните избори, но ясно още как точно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?