Отложеното устройство на Черноморието влиза в Конституционния съд

Отложеното устройство на Черноморието влиза в Конституционния съд

Промененият срок за влизане в сила на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е даден на Конституционния съд, съобщи в петък Тодор Батилов, депутат от "Атака". Той и колегите му от ОДС Любен Дилов-син и от ДСБ Евгени Чачев са събрали 53 подписа на народни представители за сезиране на магистратите за нарушение на основния закон.

Те атакуват параграф 11 от закона, в който при второто четене в пленарна зала след устно предложение на депутата Камен Костадинов от ДПС, вместо предвиденото в проектозакона влизане в сила от датата на обнародването му, в окончателния текст се записва датата 1 януари 2008 г.

Според народните избраници така е нарушен правилникът на парламента, който предвижда предложения за промяна се правят само писмено в съответните комисии.

Въпреки това,  законът е получил одобрението на президента и е публикуван в средата на юни.

Приетото отлагането на влизането в сила на закона, който урежда строителството по морето, дава още половин година време на предприемачите и общините да правят каквото си искат по плажната ивица.

Ако Конституционният съд уважи протеста на народните представители,  то разрешителните за строежи, издадени след 15 юни, ще са незаконни, каза Батилов.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?