"Отлюспеният" от ГЕРБ Емил Димитров призован на разпит за купуване на гласове

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е призован да даде обяснения по разследване за купуване на гласове, стана ясно в сряда.

Повод за това даде разследване на Нова телевизия. Заснетите със скрита камера кадри показаха как движение "Орлов мост" обучава застъпници в хотела на Емил Димитров в Етрополе. Семинарът се е провел на 2 април, а участниците в него са призовавани да намерят 30 000 застъпници на движението срещу 30 лв. в изборния ден, а пък всеки от тях да намери по още десет гласоподаватели срещу същата сума.

.

Движението "Орлов мост" бе учредено от името на Националното представителство на студентските съвети (НПСС ), което покани за лице на формацията Христо Стоичков и той прие. Впоследствие се намери и връзка с ГЕРБ. Един от участниците на скандалния семинар в Етрополе бе председателят на младежката структура на ГЕРБ в Свищов - Златомир Цаков.

Веднага след излъчването на репортажа районната прокуратура в Етрополе стартира проверка във връзка със съмненията за купуване на гласове. Тя се наблюдава и от Софийска окръжна прокуратура.

ГЕРБ се разграничи от доскорошния близък приятел на лидера Бойко Борисов.

Преди две седмици Емил Димитров обяви пред медиите, че спешно е напуснал България със семейството си, защото не иска да рискува живота им. Той допълни, че до дни се връща в страната, като в "държава от ЕС" е депозирал пред нотариус разкрития, които да служат като гаранция за сигурността му.

До момента прокуратарата не е съобщавала, че се интересува от факта, че ключов политик от доскоро управляващата партия се страхува за живота си и затова прави разкрития пред чужд нотариус.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013