Отменено е бедственото положение в област Бургас

Пътищата в Бургарско са разчистени вече, сн. БГНЕС

В неделя по обяд беше отменено бедственото положение в област Бургас. Все още е труден достъпът до няколко села в общините Бургас, Средец и Айтос. Девет селища в Айтоско и две в руенския Балкан са без ток, но прогнозите са до края на деня електрозахранването да бъде възстановено.

Всички републикански пътища в региона са отворени за движение при зимни условия, след като предишния ден следобед магистрала "Тракия" от Бургас за София беше отворена и бяха разчистени кризисните отсечки Карнобат-Айтос и Айтос-Бургас. В новогодишната нощ не е имало бедстващи автомобили по пътищата в региона, съобщиха от създадения в областта кризисен щаб.

Автомобилният трафик е доста интензивен и в посока София, и в посока Бургас. До късния следобед в неделя все още беше затворена отсечката за Миролюбово, но след като бяха изтеглени катастрофиралите тирове и платното бе разчистено, забраната бе вдигната.

Движението през Ришкия проход също е възстановено, нормално е и движението от Бургас за Варна в отсечката Слънчев бряг-Обзор.

Споделяне

Още от България