Отменено е бедственото положение в Рудозем и Антоново

Отменено е бедственото положение в смолянската община Рудозем и в търговишката Антоново, съобщиха в четвъртък сутринта от "Гражданска защита".

36 населени места все още са без електрозахранване, възстановено е подаването на ток в 254. В 62 селища е започнало подаването на вода, на сухо са 2 населени места в Кърджалийска област.

Няма бедствена ситуация на големите язовири, въпреки че част от тях - като "Кърджали", "Студен кладенец" и "Ивайловград", са достигнали пълен обем на завиреност в резултат на високия воден приток, съобщиха още от "Гражданска защита". Продължава контролираното и поетапно понижаване на водните нива в язовирите, което се извършва съвместно от "Гражданска защита" и клоновете на "Напоителни системи" и "Язовири и каскади"

За преливането на "Ивайловград" е известен дежурният на "Гражданска защита" в гръцкия окръг Еврос.

Голяма част от микроязовирите преливат през преливниците си, но в рамките на нормалното и не създава опасност за населението.

От "Гражданска защита" съобщават още, че блокираните вчера в хижа "Плевен", Ловешко 40 деца и 60 студенти са осигурени с храна и отопление. Пътят към хижата вече е разчистен и движението е възстановено.

Във всички засегнати от бедствието във вторник области се отводняват наводнените участъци, разчистват се пътищата от паднали дървета и снежна маса.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?