Отменя се Световният мобилен конгрес заради коронавируса

Чистачи мият прозорчите на сградата, където традиционно се провежда Световният мобилен конгрес

Световният конгрес на мобилните технологии в Барселона се отменя след масови откази на от участие на компаниите поради страх от коронавируса. Организаторите от браншовата асоциация Джи Ес Ем Ей (GSMA) обясниха, че решението се дължи единствено на желанието да бъдат защитени здравето и сигурността на хората, предаде Ройтерс.

"Не става въпрос за пари, а за здраве и безопасност, както и за репутацията на нашето изложение", заяви Матс Гранирд, генерален директор на Джи Ес Ем Ей, на пресконференция ден след съобщението за отменяне на форума.

Гранирд добави, че ситуацията е форсмажорна и няма начин да се застраховаш от такива обстоятелства.

Събитието, което обикновено привлича над 100 000 посетители, трябваше да се проведе от 24 до 27 февруари.

Отказите си от участие обявиха първо "Ел Джи", после "Сони", "Интел" и други. Макар "Хуауей" и "Оппо" да потвърдиха намерението си да се включат, в крайна сметка организаторите решиха да отменят изложението, на което обикновено се обявяват най-новите технологии и устройства, предназначени за пазара. Всички присъстващи очакват точно това.

Сега повечето от компаниите решават как да подходят с анонса на постиженията си, пише "Блумбърг". "Самсунг" например реши този проблем като обявиха последния си модел смартфон и безжични слушалки седмица преди сега отложеното събитие в Барселона. Очаква се "Сони" да даде онлайн пресконференция за своите нови устройства. Предстои да се види какво ще предприемат другите технологични компании.

За малките фирми, които планират година по-рано участието си в мобилния конгрес, той като за тези дати хотелските резервации се правят още в деня на напускането след предишното издание, отмяната на събитието ще донесе загуби не само на пари, но и на възможности за пряк контакт с големите и опции за бизнес отношения.

Споделяне

Още от Бизнес