Отнето е имущество за близо милион лева от наркопласьори

Имуществото на две лица, осъдени за производство и търговия с наркотици, на стойност близо 900 000 лв. е отнето в полза на държавата по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), съобщиха от ведомството. С окончателно решение на Сливенския окръжен съд от Иван Терзиев-Беленския са отнети няколко автомобила, акции в търговски дружества, средства по банкови сметки и други на стойност 630 000 лева.

В началото на 2008 г. Терзиев е заловен край Елена с около 6 кг хероин. По-късно в дома му в сливенското село Бяла са открити още 60 кг наркотик – хероин и амфетамини, скрити в машина за печене на ядки. Той е известен в района като производител на гъби, имал е и фирма за ядки.

С решение на Софийски градски съд от Емил Диковски от гр. Бяла Слатина е отнето имущество на стойност 254 604 лв., което включва два апартамента в София, както и суми от продажбата на недвижим имот. През 2010 г. Диковски е задържан, след като в служебния автомобил, който е шофирал, и в дома му са открити наркотични вещества.

Споделяне

Още от България