Отново екшън с момченцето от Асеновград и баща му

Отново екшън с момченцето от Асеновград и баща му

Предаването на седемгодишния Павел от Асеновград на майка му Барбара Василева не се размина без екшън с полицейски коли, белезници и грозни сцени, подобни на онези, при които през май бе отведена и сестричката му Николета. В сряда в автоцентър близо до Пловдив бащата Тодор Василев и Павел бяха обкръжени от полицейски коли.

Василев се оказа блокиран от полицията на работното си място в шоурума на "Хюндай" на изхода на Пловдив посока София.

Бащата разказва, че планирал да замине на море със сина си, но полицията провалила плановете му. При опит на Василев да покаже детето на журналистите през прозореца, полицаите му сложили белезници. На мястото освен полицията и майката Барбара Василева пристигнаха и частен съдебен изпълнител и представители на Агенцията за закрила детето.

Преди предаването на момченцето с него е разговарял психолог.

В крайна сметка в късния следобед в сряда Барбара Василева изведе сина си Павел от шоурума на "Хюндай" с автомобил с тъмни стъкла. С ескорт майката и детето отпътуваха към София.

Миналата седмица стана ясно, че полското министерство на правосъдието е изпратило настояване България да предаде на майката Барбара Василева и второто ѝ дете, което живее в Асеновград при баща си Тодор Василев. Решението на съда трябва да се изпълни, защото иначе Полша може да осъди България в Страсбург.

От своя страна Тодор Василев също се закани да търси правата си в Страсбург.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?