Отново километрични опашки от тирове по турско-българската граница

Шестнайсет километрова опашка от тирове се е образувала през последните дни на най-големия граничен пункт на Турция Капъкуле, на границата с България. Опашката на другия граничен пункт между Турция и България Хамзабейли надхвърляла 10 км, съобщи турската информационна агенция Джихан хабер ажансъ, цитирана от БТА в понеделник.

Шофьори на тирове твърдят, че има различни причини за образуването на опашките. Някои от тях се оплакват, че от българска страна им искат подкупи заради най-различни дребни нарушения.

Според тв канал НТВ струпването на опашките от тирове по българо-турската граница е заради засилените проверки от българска страна. Не само турски, но и шофьори от други страни били потърпевши, тъй като били принудени да чакат десетки часове, за да минат през българската митница.

Представител на Дружеството на турските превозвачи заяви, че турските шофьори отново заплашвали да блокират турско-българската граница, както направиха в началото на този месец. Тогава шофьорите прекратиха стачката, след като от турска страна им беше обещано, че до 29 октомври ще бъде намерено разрешение на проблемите.

В същото време бе съобщено, че предстои среща между отговорни представители на турската и българската страна по въпроса за нормализиране на превозите през общата граница.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани