Отново нападение над екип на Спешна помощ, арестувани са шестима от побойниците

Отново нападение над екип на Спешна помощ, арестувани са шестима от побойниците

Петима мъже и една жена са арестувани в София заради нападение на екип на Спешна помощ, което е станало в петък през нощта срещу събота, съобщиха от МВР.

Линейката е била повикана на адрес в квартал Овча купел заради непълнолетно момиче, което е било с алкохолно натравяне. Когато екипът от лекар, медицинска сестра и шофьор пристига, върху тримата се нахвърлят живеещите на адреса, които, според показанията по-късно на екипа, са били мъртво пияни и много агресивни. Побой е нанесен и на тримата от екипа.

Пристигналата по-късно полиция арестува нападателите, а на един от лекарския екип е оказана медицинска помощ. И тримата медицински служители са освидетелствани за нанесения им побой.

Непълнолетното момиче все пак е откарано от екипа в клиниката по токсикология в "Пирогов". По-късно от болницата казаха, че момичето е било с 4.3 промила алкохол в кръвта.

От Министерството на здравеопазването ще настояват да бъдат приети спешни промени в Наказателния кодекс за криминализиране на посегателствата върху медици, защото в последните месеци зачестяват случаите на саморазправа с персонал в болници, а медиците от Спешна помощ са изложени на постоянна опасност от агресия.

Споделяне

Още по темата

Още от България