Отново "патриот" оглави агенцията за българите в чужбина

Петър Харалампиев

Правителството определи Петър Харалампиев за председател на Държавната агенция за българите в чужбина, съобщи правителствената информационна служба в сряда.

От декември 2014 г. до май т. г. Петър Харалампиев е заместник областен управител на област София. Бил е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на фондация "Българе". Магистър е по право от СУ "Свети Климент Охридски", се посочва в официалното съобщение.

Дневник.бг добавя, че Харалампиев е лидер на национално движение "БГ патриот", което преди изборите тази година горещо подкрепи "Обединените патриоти" с твърдението, че те ще бъдат "гарант за защита на националния интерес и отстояването му както пред партньорите от ЕС и НАТО, така и пред трети страни".

Харалампиев заменя на поста временно изпълняващия длъжността Димитър Владимиров, назначен от служебния кабинет. Предишният председател Борис Вангелов беше освободен по негова молба, тъй като беше избран за депутат като представител на ВМРО в коалицията "Обединени патриоти".

Също в сряда правителството е избрало за ръководител на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски. Той заменя на поста Валтер Василев, който изпълняваше временно длъжността, след като предишният председател на агенцията Александър Манолев стана зам.-министър на икономиката. Досега Горновски беше главен секретар на Българския институт по метрология.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?