Отново простреляно 14-годишно дете

Момче на 14 години е простреляно в главата с въздушна пушка в Хасково и има опасност за живота му, съобщиха във вторник от областната дирекция на полицията. Сигналът за тежкия инцидент е подаден в местното полицейско управление в понеделник през нощта, а пристигналите на място полицаи са установили, че пострадалото момче е с рана зад лявото ухо. Според лекарите сачма е проникнала в главата му е и засегнала малкия мозък.

На детето е направена операция по спешност и има опасност за живота му.

Криминалистите са задържали стрелеца, 20-годишен жител на Хасково, който използвал въздушна пушка с неустановена марка, китайско производство. Според обясненията му той чул шум в междублоковото пространство, решил, че е котка и стрелял два пъти.

Полицаите конфискували въздушната пушка и 128 сачми за нея. Стрелецът е задържан с полицейска мярка по образуваното досъдебно производство.

Във вторник обвинение за причиняване на телесна повреда е повдигнато срещу Георги Василев (77 г.), който преди няколко дни пък простреля друго момче - 14-годишния Асен Найденов във врачанското село Бели извор, докато момчето се опитвало да бере джанки от двора му.

Говорителят на Окръжната прокуратура Камелия Трифонова коментира, че обвинението е работно, като назначените по досъдебното производство експертизи ще го уточняват.

14-годишният Асен бе прострелян от Василев късно вечерта на 8 юни, докато се опитвал да набере плодовете от дърво в двора на възрастния мъж. Момчето бе прието във врачанската болница с две огнестрелни рани и с опасност за живота. Наложи се животоспасяваща операция и отстраняване на единия бъбрек и далака на детето.

В момента то още е в болница, а за живота му няма опасност.

Прокурорът посочи, че уточняването на обвинението се налага, защото Георги Василев твърдял, че е стрелял с ловна пушка във въздуха, а момчето е улучено от рикоширал куршум.

При оперирането на Асен обаче е установено, че по него е стреляно с друго оръжие, най-вероятно пистолет, допълни Трифонова. Тя припомни, че това е дало основание на полицията да поиска претърсване на домовете на Василев и на неговия син. Оттам бяха иззети законно притежавани ловни пушки, пистолети и боеприпаси за тях.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?