Отпада двойното данъчно облагане между България и Австрия

Нова междуправителствена спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Австрия, съобразена с последните промени в данъчните закони на двете страни и изискванията на ЕС, подписаха в четвъртък в София министрите на финансите на двете страни Пламен Орешарски и Йозеф Прьол.

Действащата в момента спогодба е подписана през 1983 г., а сега двете страни се намират в променени икономически условия, каза Йозеф Прьол, който е и вицеканцлер на австрийското правителство, след подписването на спогодбата. Той подчерта, че австрийските инвеститори в България са заинтересовани от устойчиво развитие на икономиката на страната ни и ще съдействат за това.

Министър Орешарски отбеляза, че Австрия е инвеститор "номер едно" в България и че българската държава ще създава добри условия за допълнително увеличаване на австрийските инвестиции.

Вицеканцлерът похвали България за стриктната финансова дисциплина и за решението на БНБ да намали минималните задължителни резерви на банките, за да повиши ликвидността им и доброто им функциониране.

Споделяне

Още от Бизнес