Отпуск на експерт отложи делото за жестоко убийство на момиче в кв. "Люлин"

Антон Ангелов. Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) отложи в петък делото за убийството на 19-годишната Севиля Райчева срещу Антон Ангелов и Янка Младенова.

Причина за това стана отпускът на преподавател от Техническия университет в София, определен да извърши експертиза на ножове по делото.

САС ще изпрати ново писмо до ректора на ТУ с молба вещото лице да бъде заместено от друг свой колега, тъй като той ще се върне на работа чак след 21 февруари и това би забавило хода на процеса с цял месец.

Младото момиче бе жестоко заклано в дома си в столичния кв. "Люлин" на 13 май 2011 г. Според прокуратурата извършители са били 17-годишният тогава Антон и Янка Младенова, тогава на 15 г, които били приятели на жертвата. Според прокуратурата двамата нанесли над 40 удара на болното от шизофрения момиче, за да откраднат около десет грама злато.

През октомври 2012 г. Софийският градски съд осъди на 10 години затвор Ангелов, но оправда Младенова. Двамата бяха задържани 4 дни след убийството и, след като дадоха серия противоречиви показания, бяха обвинени.

Разследващите обаче така и не направиха ДНК-анализ на кървавите петна по две намерени в апартамента дамски блузи, както и не бе направено сравнение между прободните рани на тялото на Севиля и трите ножа, намерени в дома ѝ.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?