Отпускат още 3.8 млн. лева за сградата на съда във "военното НДК"

Отпускат още 3.8 млн. лева за сградата на съда във "военното НДК"

Още 3.8 млн. лева ще бъдат отпуснати още днес за довършването на сградата на съда, известна като "военното НДК", обяви в четвъртък премиерът Бойко Борисов, след като инспектира сградата заедно с министъра на правосъдието Христо Иванов, министъра на финансите Владислав Горанов, главния прокурор Сотир Цацаров и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Решението за това ще бъде взето "на подпис", обяви премиерът, като припомни, че преди месеци са дадени други 11 млн.лв.

"Сградата е правена през пръсти, няма изолации, всичко трябва да се смени", мотивира се премиерът.

Той отбеляза, че са се разбрали правосъдният министър да предложи на ВСС да обявят обществените поръчки за обзавеждането и оборудването. При приемането на новия бюджет през октомври ще им бъдат дадени тези пари, за да могат бързо да вървят поръчките, каза Борисов.

Правосъдният министър каза, че тези 3.8 млн. лв. ще са достатъчни сградата да бъде довършена до края на тази година. След като тя влезе в експлоатация, ще се освободи капацитет в сградата съда на "Римската стена", където ще може да влязат някои от институциите от Съдебната палата, а в Палатата ще се освободи място за Софийски градски съд, коментира министър Иванов.

Министър-председателят отбеляза също, че на срещата присъства и кметът на столицата Йорданка Фандъкова заради въпросите, свързани с достъпа и паркирането около сградата. Нови 6 млн. лв. ще са необходими за тази реорганизация.

Съгласно представения от Фандъкова план, трамвайните линии на бул."Ген.Скобелев" ще бъдат изместени, а тунелът, който излиза на ул."Фритьоф Нансен" ще бъде за автомобили, поясни Борисов.

Споделяне

Още от България