Отравянето на Скрипал може да е било инсценировка, подозира племенницата му

Отравянето на Скрипал може да е било инсценировка, подозира племенницата му

Отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри миналата година може да е било инсценировка. Това заяви племенницата на Скрипал Виктория, предаде БНР.

"На Лондон му бе нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти от това. Не мога да съм сигурна, но хората се променят", заяви Виктория Скрипал пред в. "Известия".

Според нея е възможно двамата да са сключили сделка с британските служби.

Разследващите в Англия твърдят, че Сергей и Юлия Скрипал са отровени с веществото "Новичок". Те бяха открити в безсъзнание на март миналата година. След това бяха разкрити имената на двама руски агенти, посетили градчето по същото време. Те твърдят, че са пътували като туристи. Тезата на Москва е, че няма нищо общо с опита за убийство. Близо година по-късно британските власти обявиха, че къщата на бившия двоен агент е безопасна след 13 000 часа почистване.

Според племенницата на Скрипал двамата са под постоянен контрол.

"Най-важното е да са здрави. В последното си съобщение Сергей заяви, че се чувстват добре. Юлия се опитва през приятелка да си уреди кучето, което е в Русия, а също да си продаде квартирата. На 23 юни Сергей пък навърши 67 години", заяви тя.

Споделяне

Още от Свят