Отрицателна е пробата за коронавирус на украинеца в Стара Загора

Отрицателна е пробата за коронавирус на украинеца в Стара Загора

Пробата на украинския гражданин, приет в инфекциозното отделение на болницата в Стара Загора със съмнения за коронавирус, е отрицателна, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Мъжът е изолиран в клиниката по инфекциозни болести на старозагорската Университетска болница "Проф. Ст. Киркович" след еднократно повишение на температурата.

Украинският гражданин е под наблюдение и е настанен в клиниката по инфекциозни болести в Университетската болница "Професор Стоян Киркович", съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). 

Състоянието му тази сутрин е много добро, няма симптоматика за вирусно заболяване, коментира проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница, цитиран от БТА.

Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на четвърти февруари.

Според здравните инспектори мъжът е проявил инфекциозна бдителност и поради еднократно повишаване на температурата в събота е потърсил помощ в болницата. Той не е проявявал други симптоми, свързани с коронавируса.

Секрет за изследване е изпратен в Националната референтна лаборатория в София.

Очаква се по късно днес да станат ясни и резултатите от пробите, казаха от РЗИ.

Споделяне

Още от България