Отровеният с новичок британец се страхува, че ще умре до 10 години

Отровеният с руското бойно вещество Роули

Отровеният с новичок във Великобритания Чарли Роули, който има проблеми със зрението и трудно се движи, заяви в интервю за вестник $Сънди мирър“, че се страхува, че ще умре до десет години.

45-годишният Чарли Роули и партньорката му Доун Стърджес се отровиха с бойното отровно вещество няколко месеца след нападението срещу руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри през март.

Предполага се, че те са попаднали на шишенцето от одеколон, с което е била напръскана входната врата на Сергей Скрипал. Доун Стърджес по-късно почина.

В интервюто за вестника Роули казва, че може и да не е в болница, но се страхува за бъдещето, тъй като лекарите нямат представа за дългосрочните последици от влизането в досег с "Новичок“. Той е особено разтревожен за зрението си. Роули се оплаква, че не получава достатъчно подкрепа от властите и дори мисли за самоубийство.

Великобритания обвини Русия за нападението в Солсбъри и назова поименно двама руски граждани - Александър Петров и Руслан Баширов като извършители.

След проведено по-късно разследване бе съобщено, че двамата са служители на руското военно разузнаване и техните истински имена са Александър Мишкин и Анатолий Чепига.

Споделяне

Още от Свят