Отровното трио и Мая Манолова заедно на изборите

Настояват за общи действия на всички участници в общия протест срещу системата

Организаторите на антиправителствените протести от т. нар. Отровно трио и гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова ще подпишат споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. "Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов", обявиха проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян в сряда.

"Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия", заявиха те в съобщение до медиите.

Както е известно, през изтеклите месеци Отровното трио се опита да постигне единодействие и с други извънпарламентарни формации като Демократична България и партията на Слави Трифонов.

Преди две седмици Трифонов съобщи, че тъй като неговото име и това на партията му "Има такъв народ" се спрягат като участници в какви ли не коалиции, той "най-безапелационно", обявява, че ще се явят сами на изборите.

Съобщавайки за постигната договореност с "Изправи се.БГ", от Отровното трио уверяват: "Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие".

"Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно", заявяват Минеков, Хаджигенов и Бабикян.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?