"Отровното трио" призова опозицията да напусне парламента

"Отровното трио" призова опозицията да напусне парламента

"Отровно трио", което е сред организаторите на уличните протести, призова партиите, определящи се като опозиционни, да напуснат парламента.

Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са публикували отворено писмо, в което посочват, че подобен бойкот е "единственият ясен знак за разграничаване от тази автократична власт и премахване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов".

"Този акт ще остави имената на срама самотни и единствени, като подопечни служители на един човек, а не като изразители на народната воля. След "кървавата сряда" всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво", добавят тримата от "Отровното трио".

Според тях Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а "нотариус" на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения.

Mediapool публикува без редакторска намеса призива на Минеков, Хаджигенов и Бабикян:

"Изминаха около два месеца протести в страната и чужбина срещу едноличната власт на Борисов. На практика всички социологически проучвания показват, че управлението в България се държи против волята на българските граждани. Това се случва с всички законни и незаконни средства. Триковете на премиера са прозрачни за всички, а надяваме се и за Вас, поради естеството на заниманията и отговорностите Ви.

С оглед на това е ясно, че легитимирането на мандата в този парламент не представлява исканията на суверена. Обратно, това дава почва на твърдения за представителност и удължава агонията на един режим, който е вреден за гражданите, законността, демокрацията и свободата в страната.

Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в Събранието, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на Парламента!

Това е единственият ясен знак за разграничаване от тази автократична власт и премахване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов. Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а "нотариус" на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения. Този акт ще остави имената на срама самотни и единствени, като подопечни служители на един човек, а не като изразители на народната воля.

След "кървавата сряда" всеки има възможност да реши, дали ще остане в историята като поддръжник на демокрацията или като слуга на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво!

Трима от гражданите:

проф. Велислав Минеков
адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян"

Споделяне

Още от България