Ахмед Доган прописа

"Оцелях благодарение на Всевишния и Колективното тяло на ДПС"*

Пак предупреждения за етническия мир – можело да станем като Близкия Изток

Сн. БГНЕС

Следващите редове са написани от пожизнения почетен председател на ДПС Ахмед Доган в първото му публично изявление след опита за покушение срещу него. Посланието му е публикувано в петък на интернет страницата на Движението за права и свободи, само два дни след като в "Шоуто на Слави" бе прочетено писмо на нападателя на Доган – Октай Енимехмедов.

"..в последния момент с периферното си зрение видях насочен пистолет в лявото ми слепоочие и... щракане... Реагирах инстинктивно...

Впоследствие разбрах, че са били три засечки на насочено в главата ми оръжие...

Явно е, че след този случай светът няма да бъде същият.

"Нямам никакво съмнение, че това беше опит за публична екзекуция на лидера и на каузата на ДПС. Сценарият, който беше избран от поръчителите на тази публична екзекуция, предполага много кръв за предизвикване на шок и ужас в залата. Голямата мишена е ДПС и етническия мир в страната. По време на криза етническият мир е най-уязвимото място на България и на Балканите.

Оцелях благодарение на Всевишния и на огромната енергия на Колективното тяло на ДПС. Затова и основното ми послание към всеки един от това колективно тяло е да бъдем бдителни и единни.

ДПС няма друг шанс, освен да се развива и утвърждава в европейското политическо пространство. Тъкмо затова, когато ни атакуват с лавини от отрицание и омраза, ние трябва да им отвърнем с разбиране и с осъзнатата воля да наложим Заедността като начин на живот на Балканите. За да стане това, ДПС има вътрешна потребност от самостоятелна и независима политика, а не от недобронамерени дресьори и диригенти в продуцирането на политическите реалности.

Силно съм притеснен, че от гледна точка на враждебното отношение към различието и другостта Балканите, с типичните си балканизми, са на път да се ситуират в една геополитическа полоса с Близкия изток, образувайки два полюса на етнорелигиозна непоносимост и взаимно отрицание. Това е изключително тревожна и опасна тенденция. Защото, каквото се случва в единия полюс е въпрос на време да се повтори в другия... Не трябва да допуснем подобен развой на събитията!

Бъдете убедени, че винаги ще бъда в полза на утвърждаването на Колективното тяло и на всеки един от вас.

Обичам ви!

Ахмед Доган

12.02.2013 г."

*Заглавието е на редакцията. Оригиналното заглавие, поставено от пожизнения председател на ДПС е "Post factum".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?