Отстъпки за варненци, платили навреме парното

Отстъпки за варненци, платили навреме парното

Различни по размер отстъпки ще получават потребителите на топлоенергия във Варна, ако плащат навреме сметките си за парно, съобщиха в понеделник от “Далкия Варна“, която приватизира топлофикацията в края на 2006 г. Допълнителни преференции ще получат и клиентите на сгради, където повече от 80 на сто от домакинствата не са се отказали от услугите на дружеството и ползват топлоенергия. Като цяло обаче се скъсяват сроковете за плащане на сметката от момента на получаването ѝ.

От “Далкия Варна“ са решили да продават на по-ниска от определената им от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от 1 януари 2009 г. пределна цена, която е 101.72 лв./МВ. Вместо това собственикът въвежда тарифа от 99.96 лв./МВ с ДДС. По тая цена обаче ще плащат само клиентите, които бавят сметките си и сградите с отказали се над 20 процента потребители.

Абонати, които са с много отрязани радиатори, но си платят сметките до 7 число на следващия месец от получаването на сметката си, ще получат отстъпка от 5 процента и реално цената им ще е 94.96 лв./МВ. За същите тарифата ще е 89.96 лв., ако си платят до края на месеца, в който са информирани за дължимата сума.

Толкова ще плащат и хората в сграда, където парно ползват над 80 на сто от потребителите,които покрият сметката си до 7-ми идния месец.

Най-голяма отстъпка ще ползват клиентите в блокове с под 20 на сто изключени радиатори, които покрият месечната си сметка до края на месеца на получаването ѝ. За тях тарифата ще е 84.96 лв./МВ с ДДС. Така те ще плащат дори по-ниски цени от миналогодишните, които бяха в размер на 87 лв.

Въвеждането на новите цени ще бъде съпроводено от широка кампания. До клиентите ще бъде изпратено и писмо с предложение за еднократно или разсрочено плащане. Това ще им позволи да се възползват от допълнителни специфични условия за получаване на различни отстъпки от лихвата в зависимост от периода, в който погасят задълженията си. Те също така ще бъдат потърсени по телефона в дните след получаването на писмото, допълниха от “Далкия Варна“.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?