Отстранен е директорът на Националния център по хематология

Досегашният директор на Националния център по трансфузионна хематология доц. д-р Андрей Андреев е бил освободен от длъжност. Това е направил още на 28 май служебният министър на здравеопазването проф. Николай Петров, но Андреев твърди пред агенция “Фокус“, че е отстранен по поръчение на здравния министър в правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Официалният мотив е, че съм навършил пенсионна възраст. Аз съм я навършил преди 5 години и съм на 69 години. В същото време назначават човек, който е на 67 години – проф. Фани Мартинова от “Пирогов”, посочи той.

“Няма да коментирам освобождаването си, докато не излязат някои данни, в които ме обвиняват. Обяснения нека да дава този, който ме е отстранил”, посочи Андреев.

 

В последния работен ден на бившия министър на здравеопазването Десислава Атанасова е назначена проверка на центъра, след която е изготвен одитен доклад от Инспектората към Министерството на здравеопазването, обясни Андреев пред БТА.

 

Резултатът от проверката показва, че Андреев е нарушил правомощията си. По думите му той обжалва доклада и в близко време ще даде повече подробности по случая.

Споделяне

Още от България