Отварят детските градини, а учениците до IV клас се връщат в училище

Отварят детските градини, а учениците до IV клас се връщат в училище

От понеделник отварят яслите и детските градини, а децата от I до IV клас се връщат в училище. Учениците от V до XII клас ще продължат да се обучават онлайн до края на месеца.

За децата в детските градини няма да се изисква медицинско от личния лекар, а само декларация за информирано съгласие от родителите, че децата са здрави.

Образователният министър Красимир Вълчев вече съобщи, че системата има готовност във всеки един момент да премине отново изцяло на дистанционно обучение и да затвори градини и ясли, ако разпространението на Covid-19 се засили.

В училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава контактите между децата от отделните паралелки и класове.

По време на учебните часове учителите ще носят предпазни маски или шлемове. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини, е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

От МОН уверяват, че е създадена организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от родители, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?