Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу заради тест за бащинство

Сюлейманоглу и японската му дъщеря

Гробът на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде отворен, зa да бъдат взети проби за извършване на ДНК-анализ за доказване на бащинството му на японкатa Секаи Мори. Това съобщават турските издания във вторник.

По искане на адвокати, които водят дело за доказване на неговите твърдения, че японката му е дъщеря, гробът му ще бъде отворен в 10 часа на 4 юли.

Наим Сюлейманоглу се е запознал с майка ѝ - японска журналистка Киоко Мори, по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 г., когато за първи път стана олимпийски шампион.

Киоко е живяла с известния щангист в Анкара, където през 1991 г. се родила дъщеря им Секаи. Семейството обаче се разпаднало след около две години. Причината била ревността на Мори. Тя взела детето си и отпътувала от Турция.

Наим Сюлейманоглу има още три дъщери от жена, родена в село край Кърджали, която била голямата му любов. Двамата се запознали на светско събитие в истанбулския квартал "Лалели". Двамата не са имали брак, но щангистът се е грижел за трите си дъщери - Нилай, Есин и Сезин. Те са били на погребението му в Истанбул през ноември 2017 г.

"Наим през последните дни от живота си много често говореше за японската си дъщеря. Искаше да ни запознае с нея, положи много усилия да я намери, но безуспешно. Сега ние искаме да я открием, това е нещо като негов завет и искаме да го изпълним. Освен това Наим остави след себе си значително наследство. Дъщерите му са наследници, ние искаме и родената от майката японка дъщеря, въпреки че не носи неговото име заедно с другите три дъщери, да получи своя дял", казва Мухарем Сюлейманоглу – брат на Наим пред турското издание "Хабертюрк".

Споделяне

Още от Спорт