Отвлечените в Йемен чужди граждани са убити

Деветимата чужденци, отвлечени миналата седмица в Йемен, са убити съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на източник от местните сили за сигурност.

Деветимата - германски лекар, съпругата му и трите им деца, британец и южнокорейската му съпруга и две германки медицински сестри - бяха отвлечени миналата седмица в размирния северен регион Саада по време на пикник.

Обезобразените тела на три от отвлечените жени, са били открити по-рано днес от овчари близо до град Нашур, известен като убежище за екстремисти от Ал Каида. Според цитирания от АП източник, вече са намерени и другите шест тела. Вътрешното министерство на страната уточни, че деветимата са работили в болница в Саада.

Все още нито една групировка не е поела отговорност за отвличането, въпреки че властите в Йемен обвиниха местни шиитски бунтовници, съобщи ББС. Групировката обаче отрече да е земесена в похищението и убийството на деветимата чужденци.

Според местен племенен лидер, цитиран от АП, отвличането е дело на Ал Каида. Анализатори, цитирани от ББС, отбелязват, че е възможно Ал Каида да се прегрупира в Йемен, след като е под напрежение в Саудитска Арабия и Пакистан.

Повече от 200 чужденци са били отвлечени в Йемен през последните 15 години, повечето от тях обаче са освободени невредими след платен откуп.

Споделяне

Още от Свят