Отвличане е водещата версия за изчезналия бизнесмен Киров

Отвличане е водещата версия за изчезналия бизнесмен Киров
Отвличане е основната версия, по която работи прокуратурата в случая с изчезналия късно в петък вечерта бизнесмен Киро Киров, официален дистрибутор на над 80 водещи фирми производители на тежки машини и инструменти, сред които японската Komatsu, Bosch, Honda, Dynapac и др. Това съобщи в неделя прокурорът в Софийската градска прокуратура Пламен Панайотов. Работи се и по още пет други версии за изчезването на предприемача, допълни той, без да уточни какви са те.

Образуваното досъдебно производство към момента се води срещу неизвестен извършител, допълни Панайотов.

Изненадващо чаове по-късно синът на Киро Киров - Иван, заяви пред Нова телевизия, че баща му се обадил от чужбина, където бил по личен въпрос. "Свързахме се с баща ми", заяви Иван Киров и обяви, че е не е длъжен да казва защо е там.

За изчезването на 70-годишният бизнесмен стана ясно късно вечерта в събота. Сигналът за липсата му от предишната вечер е бил подаден от близки на Киров по обяд в събота, информираха от МВР.

Те се обадили в полицията, тъй като не са могли да се свържат с него и не го намерили и в дома му в Банкя, но джипът му бил открит пред гаража на къщата, като автомобилът е бил с отворени врати и с включени габарити. Вероятно бизнесменът е изчезнал, докато се е опитвал да паркира. Двата мобилни телефона на Киров са изключени от петък вечерта, когато близките му за последно се чули с него.

На този етап от огледа на джипа не може да се каже дали има следи от евентуално насилие, оказано върху предприемача, посочи Панайотов. По думите му колата има един счупен фар, но не се изключва възможността това да е станало от удар в гаражната врата.

Киро Киров не е получавал заплахи за живота си, заяви пред Дарик изпълнителният директор на фирмата Коста Басев. Той не пожела да коментира изчезването на президента на компанията, но каза, че са били заедно на работа в петък. От МВР уточниха, че засега те е искан откуп за бизнесмена.

Изявлението на сина Иван Киров, че баща му е в чужбина, би могло и да е за отклоняване на вниманието на обществеността и дори на полицията, в случай, че похитителите са се свързали със семейството с искане за откуп, заплашвайки живота на бизнесмена, ако това бъде съобщено.

Ако се потвърди версията за отвличане, това ще е поредният такъв случай у нас, като МВР показва пълна неспособност да се справи с този вид престъпления, а единственият заподозрян за участие в такива криминални деяния – Пламен Куцаров, почина в полицейски автомобил след разпит с детектор на лъжата.

Споделяне

Още по темата

Още от България