Отворен бе новият пътен тунел при Лъвов мост

Новият пътен тунел при Лъвов мост

Новоизграденият пътен тунел по северното платно на столичния бул. "Сливница” е отворен за движение от сряда, съобщиха от Столичната община. Той е част от проекта за кръстовище на две нива при площад "Лъвов мост”, който се изгражда в момента.

До 8 август 2014 г. движението на пътни превозни средства по бул.”Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С.Раковски” ще се извършва двупосочно в новия тунел.

Временната организация на движение от 23 юли до 8 август предвижда забрана за движение на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С.Раковски”, северния локал на бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С.Раковски”, както и кръстовището на бул. "Сливница” - бул. "Княгиня Мария Луиза” (северна и южна страна).

До 8 август ще бъдат приключени строително – монтажните работи по северния локал на бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С.Раковски” и ще се пусне движението и по локалното пътно платно.

От 23 юли са започнали строително–монтажните работи по южното платно на бул. "Сливница” между бул. "Христо Ботев” и ул. "Г.С.Раковски”.

Продължава изграждането на двата кръгови моста и работата по стария Лъвов мост.

Споделяне

Още по темата

Още от България